Kako je i zašto rođena Vidacita?

Vidacita označava sićušnu, ali snažnu i neuništivu životnu silu.
"Ona je moćna, intuitivna snaga, ispunjena strašću, stvaralaštvom i bezvremenskim znanjem o životu" (Clarisa Pinkola Estes, 2004). Svatko od nas u sebi nosi težnju za divljinom, za iskonom, za svojom izvornom naravi. U svima nama, katkada jako duboko skriveni, ušutkani i zamagljeni, žive arhetipovi koje naša divlja priroda savršeno dobro poznaje i razumije. "Nije slučajno da netaknuta divljina našeg planeta nestaje dok blijedi i shvaćanje naše vlastite divlje naravi" (Žene koje trče s vukovima; Clarisa Pinkola Estes, 2004).

Oduvijek sam, još kao sasvim mala djevojčica osjećala veoma snažan zov divljine kojeg nitko ni na koji način nije mogao potpuno ušutkati, pa čak niti ja sama. Taj je zov bio izvan dosega moje svjesne volje i jalovih pokušaja kontroliranja. Od najranijeg sam djetinjstva živjela urbanim životom, sputana civilizacijskim okvirom u kojeg sam se bila prisiljena (najčešće neuspješno) uklapati. Ali moja je duša čeznula za divljinom, slobodom, nesputanošću. Za iscjeljujućom snagom prirode.

Srećom, miris zemlje, miris životinja i miris života imala sam priliku upijati na tada još potpuno tradicionalnom imanju moga nonića i none, istarskih seljaka koji su živjeli poštujući Boga, Čovjeka i sva stvorenja. Jako su dobro znali da nisu veći od prirode same koja im je, za težak rad uzvraćala obiljem zdravih plodova, duševnim i tjelesnim zdravljem, poštenjem i čistoćom života samog.
Sve što sam tijekom dragocjenih ljeta proživjela i žedno upijala u djedovskoj kući, održalo je moju dušu na životu, omogućilo joj da opstane u nekom dobro skrivenom i zaštićenom dijelu moga bića.

Zvuk gongova i zvučnih zdjela pogodio me je snažno, nepovratno i potpuno! Kad sam oćutjela tu iskonsku i moćnu vibraciju, shvatila sam da sam nakon duga i mučna putovanja napokon stigla kući. To je bio poziv kojem sam se morala odazvati.
I tako je (2017.) rođena Vidacita.

Baveći se zvukoterapijom zadobila sam unutarnju snagu, spokoj i stabilno samopouzdanje da svoje iskustvo, znanje i sposobnosti mogu i trebam dijeliti.
Istinsko mi je zadovoljstvo i čast podržati ljude da pokrenu vlastite životne i stvaralačke resurse, da žive osnaženi i ozdravljeni zvukom i vibracijom ovih moćnih instrumenta rođenih iz zemlje, vatre i vode.

Vidacita je mjesto mira, tišine, sklada i umjerenosti.
Svaka je osoba dobrodošla i prihvaćena bez prosuđivanja.

Tko je Peter Hess?

Saznajte više

Što je zvukoterapija?

Saznajte više

Što je zvučna masaža? Kako se i čime provodi u Centru zvučne terapije – Vidacita?

Saznajte više

Što je Gong terapija / Zvučna kupka?

Saznajte više